Emma Sventelius – 16 september 2017

Emma Sventelius

Emma

En förtrollad värld

Konserten under Kulturnatten utgår ifrån den soligt blanka sjön i Pörtschach där Johannes Brahms satt och komponerade några av sina allra vackraste verk, och tar oss sedan vidare ut i romansens förtrollade värld.

Uppvuxen i Västerkyrkans musikliv, inledde Emma Sventelius sina sångstudier på Vadstena folkhögskola efter att först ha läst molekylärbiologi på Lunds Universitet. Hon har sedan dess studerat vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn samt på Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien. För närvarande studerar hon en Master of Opera på Operahögskolan i Stockholm. Hösten 2017 kommer Emma att göra sin debut på den internationella operascenen då hon, i Puccinis “Madama Butterfly”, sjunger Suzuki på Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf. Tidigare har hon sjungit rollen som Dalkullan Vera i Läckö slotts opera “Det går an”, Mezzosoprano 1 i “Stabat Mater – a chamber opera” på DKDMs Koncertscen i Köpenhamn. Utanför operascenen står Emma gärna solist i såväl sakrala som profana konsertsammanhang. Hon har sjungit Mozarts Requiem, J. S. Bachs Matteuspassion, Pergolesis Stabat Mater och Saint-Saëns Oratorio de Noël bland mycket annat.

Sofia Nilsson (som också är med i konserten) och Emma Sventelius lärde känna varandra och började musicera ihop på Vadstena folkhögskola. Sofia Nilsson har sin utbildning från Musikkonservatoriet i Trondheim och Academy of Performing Arts i Prag.

Mer om Sofia: http://sofiakn.se

Mer om Emma: www.emmasventelius.se

Ingen entréavgift eller biljett – det är bara att komma.

Välkommen att stanna på en enkel förfriskning efter konserten.

En frivillig kollekt till Equmeniakyrkans internationella verksamhet tas upp vid utgången.