Cafe_adam_logga

Café Adam – träffpunkt för män

Café Adam vill vara ett rastställe för män i alla åldrar. Här bjuds på en varm och kryddig tomatsoppa till självkostnadspris.

Tre gånger per termin serverar Café Adam i Änglagården en varm och kryddig tomatsoppa till självkostnadspris. Vi startar 17.30 och efter trekvart blir det en snabb presentationsrunda, därefter ger vi ordet till kvällens gäst. Cafékvällen slutar 19.30. Ingen föranmälan behövs.

Göran Kritz  är kontaktperson, telefon 0730 – 40 14 64. – Änglagården finns i Västerkyrkan på Vävaregatan 13 A i Lund.

Program våren 2018

31 januari
Gårdagens och framtidens antikviteter
JOHAN HOLGERSON, bosatt i Dalby, arbetar som verkställande ledamot i stiftelsen Råby räddningsinstitut och Malin Gyllenkroks vårdanstalt. Här kommer några exempel på företeelser som Johan tar upp under kvällen: drömmen om att göra det värdefulla fyndet, vad är ett föremåls verkliga värde, handla på second-hand och loppis, trender och lasagne från Findus.

27 februari
Bakom TV-kameran
ARNE FREDLUND i Asmundtorp har arbetat som TV-fotograf sedan 1980-talet. Förutom kameraarbetet har han även jobbat som redigerare, tekniker, inslagsproducent mm. Arne kommer bland annat att berätta om den tekniska utvecklingen från tung och begränsad utrustning till dagens smidiga lösningar. Idag driver han företaget ALTA media, där han bland annat överför gammal film till moderna format.

Torsdag 22 mars
En skola i förändring
LENNART MALMSTRÖM har tillbringat hela sitt aktiva yrkesliv inom skolans värld, innan han pensionerades 2009 och året därpå flyttade till Lund. Han har varit lärare och skolledare på högstadiet och gymnasiet i framför allt Motala. Skolan har varit och är ett kärt och ofta hett debattämne, där vitt skilda åsikter ofta ventileras, inte sällan av sådana som efter sin egen skolgång aldrig satt sin fot i en skola. Men eftersom alla en gång i tiden har gått i skolan, så menar man sig veta hur den bör se ut och fungera för att kunna kallas bra. Diametralt skilda meningar råder också om skolans nuvarande tillstånd. Har alla rätt? Eller ingen?

I samarbete med Studieförbundet Bilda

vatten