kyrksalen_tak1

Kyrkobyggnaden

Västerkyrkan är ritad av arkitekten Carl Nyrén och bygget startade 1964. Carl Nyrén har också ritat studenthemmet Micklagård som ligger på samma tomt. Båda byggnaderna är i gult tegel precis som kringliggande bebyggelse och de har osyrad kalkvit fog.

Kyrkan innehåller inte bara ett gudstjänstrum, utan även en rad lokaler av varierande storlek för olika aktiviteter. Takhöjden är lägre över de mindre rummen mot gården, den är högre över församlingssalen och entréhallen och högst över gudstjänstrummet. Västerkyrkan har en källarvåning där Västerkyrkans Unga och söndagsskolan har egna lokaler.

Inuti har kyrkan gult fasadtegel i väggar och på golv, kompletterat med obehandlad furu i olika detaljer. Kyrksalen har golv och väggar, predikstol och dopfunt murade i gult tegel med kalkvita fogar. Håltegelväggarna är dimensionerade med hänsyn till rummets akustik. Ovanför nattvardsbordet hänger ett kors skapat av Dan Wolgers.

västerkyrkan

västerkyrkan_staden