Konfirmation

Konfirmation betyder bekräftelse. Under konfirmationstiden får du med andra ord möjlighet att bekräfta din tro, oavsett hur konkret eller diffus den än är.

Du får möjlighet att lära känna den kristna traditionen och på samma gång möjlighet att upptäcka vem du själv är. Tillsammans med andra funderar du över saker som är viktiga i livet.

Välkommen till Konfirmation i Västerkyrkan i Lund.

Under läsåret 2017-2018 inbjuder Västerkyrkan alla som går i årskurs 7 (född 2004) och årskurs 8 (född 2003) att vara med i konfirmation.

Konfirmation är en möjlighet att lära sig mer om kristen tro, sig själv och den värld vi lever i. Vi kommer att ha en egen grupp här i Västerkyrkan, men vi kommer också att vara tillsammans med andra konfirmander under två helger och ett läger som kallas KonfaS. (http://equmenia.se/equmenia-syd/konfirmation/).

När vi träffas bara i vår grupp gör vi det här i Västerkyrkan på fredagar efter skolan 15.30-17.00. Skulle den tiden inte passa får vi hitta en annan tid.

Vi använder oss av en konfirmationsmaterial som heter Vägens folk. Sen läser vi också Bibeln. I Vägens folk får vi börja i vardagen, det som är viktigt och berör, sedan ser vi vad Bibeln säger om det här och till sist funderar vi tillsammans över hur vi kan använda och förstå det som står i bibeln.

Så här ungefär: Tema Familj – Hur ser din familj ut? Bra? Dåligt? Sen, vad står det i bibeln om familjer? Och så, kan jag lära mig något från bibelberättelsen för att det ska funka ännu bättre i min familj?

Konfirmationen börjar med en upptakt i Västerkyrkan den 8 oktober där alla konfirmander får varsin Bibel. Sen träffas vi några fredagar under hösten och våren.

Kostnaden för konfirmationen inklusive läger är 3000kr

Anmälan och frågor görs till: Gustaf Björkman (pastor)
Telefon: 079-335 37 43, 046-211 29 56 (kyrkans expedition)

Datum 2017-2018:

3 oktober: Föräldramöte med konfirmander och deras föräldrar. Info om alla datum mm

8 oktober: Bibelutdelning i gudstjänst i Västerkyrkan

13 oktober: Fredagskonfa

27 oktober Fredagskonfa

10 november: Fredagskonfa

24-26 nov KonfaS helg

8 december: Fredagskonfa

19-21 januari: KonfaS helg